U kunt gevoelig zijn voor verschillende producten en/of voedingsmiddelen en dit kan ook verschillen van persoon tot persoon. Daarom is het van belang om je ‘triggerfoods’, (de voedingsmiddelen die bij u een opleving van de pijn veroorzaken) te herkennen. Het is bewezen dat voeding van invloed is op de symptomen van blaaspijnsyndroom (BPS/IC).

De patiëntenvereniging interstitiële cystitis (ICP) heeft een lijst opgesteld met dieetadviezen. Dit dieet, dat van een Engelse site gehaald is en zo goed mogelijk in het Nederlands is vertaald, is het resultaat van bevindingen van zowel patiënten als doktoren.

Dit is een lange lijst met adviezen van wat goed is om te eten bij BPS/IC en wat juist niet. Het is vooral van belang om een dieet op te stellen rond je eigen voorkeuren en gewoonten: probeer niet al te strikt alleen maar van de ‘goede’ lijst te eten, maar volg je verstand en eet bewust gezond!

Bekijk de dieetlijst-icp >

Sneller en beter resultaat met een voedingsadvies op maat van een gespecialiseerde diëtist? Maak kennis met onze diëtist Bernadette Leemborg > 

Neem contact met ons op 026 389 1753

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief